De Odoo Runbot, wat kun je ermee als Odoo gebruiker?

Even snel iets testen? Gebruik dan de runbot!
12 januari, 2024 in
De Odoo Runbot, wat kun je ermee als Odoo gebruiker?
Radical Fanatics, Tim Kieft | FANATICS
Odoo is een veelzijdige en krachtige bedrijfsbeheersoftware die aan een breed scala van zakelijke behoeften voldoet. Of je nu een Odoo-poweruser bent of net begint met dit robuuste platform, er is een waardevol instrument tot je beschikking - de Odoo Runbot. In deze blogpost zullen we verkennen wat de Odoo Runbot is, hoe het krachtige gebruikers kan helpen en waarom het een essentiële bron is voor iedereen die met Odoo werkt.


Wat is de Odoo runbot?


De Odoo Runbot, vaak aangeduid als 'runbot', is een server die verschillende edities/takken van Odoo host. Het is toegankelijk op http://runbot.odoo.com en wordt voortdurend bijgewerkt om de nieuwste versies van Odoo te draaien voor test- en demonstratiedoeleinden. Deze bron biedt een waardevolle kans voor gebruikers om verschillende versies te verkennen, waaronder:


1. LTS (Long Term Support) versies zoals 17.0

2. Alleen-online versies zoals 16.1, 16.2, enz

3. Ontwikkelingstakken

4. Test branches


De beschikbaarheid van deze versies zorgt ervoor dat gebruikers het Odoo-ecosysteem kunnen verkennen en op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen.


Hoe werkt de Odoo runbot?


Bekijk in de onderstaande demo hoe de runbot werkt:
Verschillende gebruikersprofielen voor testdoeleinden


Om uitgebreide tests en scenario-analyses te vergemakkelijken, biedt de Odoo Runbot drie verschillende gebruikersprofielen:


1. admin/admin: Een gebruiker met volledige rechten.

2. demo/demo: Een gebruiker met gedeeltelijke rechten.

3. portal/portal: Een gebruiker met portaalrechten.


Deze verschillende profielen stellen krachtige gebruikers in staat om verschillende gebruikersrollen binnen Odoo te simuleren, waardoor ervoor gezorgd wordt dat alle aspecten van de software grondig worden getest.


1. Identificatie van Buildstatus


Wanneer je de startpagina van de Odoo Runbot opent, zie je een raster met groene (# symbool) en rode (# symbool) gemarkeerde vierkanten. Deze symbolen geven de buildstatus van elke versie aan. Een groen vierkant geeft aan dat de build correct werkt, terwijl een rood vierkant aangeeft dat er mogelijk problemen zijn met de build.


2. Probleemoplossing en configuratie


De Odoo Runbot dient als een krachtig instrument voor probleemoplossing voor krachtige gebruikers. Als je problemen ondervindt met je Odoo-installatie, kun je deze vergelijken met de Runbot-omgeving. Als het probleem zich op Runbot voordoet, is het waarschijnlijk een bug. Als het echter niet voorkomt op Runbot, kan het probleem verband houden met je configuratie. Deze waardevolle inzichten kunnen je tijd en moeite besparen bij het identificeren en oplossen van problemen.


3. Vergelijken van verschillende Builds


Runbot stelt je in staat om eenvoudig verschillende builds van Odoo te vergelijken. Je kunt ontdekken wat er anders is in een nieuwere build vergeleken met degene die je hebt geïnstalleerd, waardoor je op de hoogte blijft van de nieuwste functies en verbeteringen.


4. Toegang tot release-notes


Voor uitgebreide informatie over de functies en wijzigingen in elke Odoo-versie biedt de Odoo Runbot toegang tot volledige release-opmerkingen op https://www.odoo.com/page/release-notes. Deze bron is essentieel voor krachtige gebruikers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste ontwikkelingen in het Odoo-ecosysteem.


5. Continue integratie voor Odoo partners


Odoo Partners kunnen gebruikmaken van de Odoo Runbot voor continue integratie. Door over een tak met een rood vierkant te zweven, kun je gedetailleerde logboeken bekijken die aangeven wat er is misgegaan tijdens de buildpoging. Deze functie is essentieel om problemen snel te identificeren en op te lossen.


Conclusie


De Odoo Runbot is een onschatbare bron voor krachtige gebruikers van Odoo. Het biedt toegang tot verschillende Odoo-edities, gebruikersprofielen voor testdoeleinden en een platform voor probleemoplossing en continue integratie. Of je nu een ervaren Odoo-gebruiker bent of net begint met het platform, Runbot kan je helpen het meeste te halen uit de mogelijkheden van Odoo, terwijl je op de hoogte blijft van de nieuwste functies en verbeteringen. Verken vandaag nog de Odoo Runbot en til je Odoo-ervaring naar een hoger niveau.

in News
De Odoo Runbot, wat kun je ermee als Odoo gebruiker?
Radical Fanatics, Tim Kieft | FANATICS 12 januari 2024
TAGS