Odoo Flexibele stuklijsten

Voor bedrijven die klantspecifieke configuraties willen in hun productie
29 april, 2024 in
Odoo Flexibele stuklijsten
Radical Fanatics, Tim Kieft | FANATICS

Odoo manufacturing is een perfecte manier om op een eenvoudige manier je productie aan te sturen. En zelfs voor meer ingewikkelde scenario's waarbij je stuklijsten in stuklijsten hebt en je productiegestuurd wilt inkopen is de productiemodule van Odoo onovertroffen.


Bekijk deze app in Odoo App Store


Fanatics Flexible BoM (flexibele stuklijsten)


Sommige bedrijven zoeken echter naar meer flexibiliteit. Denk bijvoorbeeld aan een drukkerij waarbij je kunt kiezen uit verschillende typen folie of plastic om te bedrukken. Of een meubelproducent die je uit verschillende opties laat kiezen die niet allemaal voor te definiëren zijn in een standaard stuklijst of bill of materials.

Voor die speciale gevallen hebben we de Fanatics Flexible BoM module ontwikkeld die je kunt gebruiken wanneer je Odoo op het Odoo.sh platform of lokaal draait.


Flexibele stuklijsten in Odoo. Hoe werkt het?


1. Maak een product aan en kies bij de instellingen dat het om een Flexibel BoM product gaat


2. Maak voor dit product minimaal één stuklijst aan. Deze zal dienen als uitgangspunt voor de toekomstige configuratie. Hierbij kunnen componenten en operations worden toegevoegd.


3. Tijdens het toevoegen van een artikel met Flexible BoM op bijvoorbeeld een salesorder komt een extra butten naar voren waarmee de configuratie voor deze specifieke klantofferte kan worden ingesteld in een pop-up zonder de salesorder te verlaten.4. In de popup die verschijnt kan je components en de operations / bewerkingen van de standaard BoM aanpassen, door aantallen te wijzigen, regels te verwijderen en toe te voegen.5. Na de configuratie wordt een offertespecieke stuklijst aangemaakt (in het voorbeeld 'S00040: Drone (flexible BoM example)' en de Prijs per stuk wordt aangepast op basis van de componenten en bewerkingen.6. Zodra de salesorder bevestigd wordt zal op basis van de geconfigureerde stuklijst een productieorder worden gemaakt.


Neem contact op voor meer informatie

Odoo Flexibele stuklijsten
Radical Fanatics, Tim Kieft | FANATICS 29 april 2024
TAGS