Importeren producten - Productimport template (zonder varianten)

Importeren producten - Productimport template (zonder varianten)


Voor een simpele productimport zonder varianten kan gebruik worden gemaakt van onderstaande template om het importbestand voor te bereiden.

Het betreft hier een simpele import zonder varianten, zonder eCommerce en overige extra's. Er kan altijd een importtemplate op maat worden gemaakt indien nodig.


Odoo product import template (zonder varianten).xlsx
xlsx



Noot: in de headers van bijgevoegde template staan notities met verdere uitleg. Indien extra producteigenschappen (zoals lengte, breedte, m2, etc) moeten worden toegevoegd kan dit eenvoudig door extra kolommen toe te voegen.


Import
De import geschiedt in twee stappen:

  1. De import van de producten zelf via de voorraadmodule
  2. (Indien van toepassing:) De import van de gerelateerde leveranciers, prijzen en leverancier-productcodes via de inkoopmodule (Vendor Pricelists)


Magazijnlocaties
Een vraag die regelmatig gesteld wordt is hoe om te gaan met magazijnlocaties. Deze worden namelijk niet gekoppeld aan een product. Dit werkt via putawayrules die bij de ontvangst aangeven wat de advieslocatie is. Voor extra flexibiliteit kan een product op meerdere magazijnlocaties worden weggelegd (bijvoorbeeld als de standaardlocatie vol is).
Magazijnlocaties hoeven dus niet aangegeven te worden bij de import, maar worden ingevoerd bij het opboeken van de voorraadaantallen.


Productvarianten
Een import met productvarianten is wat complexer. Zie daarvoor: ðŸ“„ Importeren Producten met Varianten


Productafbeeldingen
Voor het importeren van productafbeeldingen kan de volgende handleiding gevolgd worden: ðŸ“„ Productafbeeldingen importeren