Importeren productafbeeldingen

Importeren Productafbeeldingen


Er zijn veel mogelijkheden om afbeeldingen te uploaden en via een URL downloadbaar te maken. Dit is nodig om in Odoo de images te kunnen importeren. Dit kan overigens ook via een lokaal pad op de machine waar Odoo op geïnstalleerd is.

Online zijn er een aantal opties:

1. https://postimg.cc/ upload alle afbeeldingen en je kunt handmatig per afbeelding een kopieren. Deze methode werkt goed, en is getest met aantallen tot 1000 images per import.

  1. ​Maak een account aan
  2. Upload de files in de volgorde van je importbestand
  3. Klik na het uploaden op Direct link (zie afbeelding hieronder)
  4. Kopieer en plak de waardes op de juiste regels in het importbestand 





2. Via Google Drive: zet alle te importeren images in een map. Het nadeel is dat Google na zo'n 40 a 50 plaatje een timeout geeft. Dus voor grote uploads is het minder geschikt omdat je de import in delen moet knippen.
Nadat je de images in Drive hebt gezet zoek je een geschikte add on om van deze images een URL te maken, bijvoorbeeld: 
'Photo gallery by awesome table'. In de uiteindelijke URL moet dan nog wel het deel 'file/d' vervangen worden door 'uc?id='. Daarna kunnen de afbeeldingen worden geïmporteerd.



Lokaal kan ook als volgt:

3. Door Odoo lokaal te draaien kunnen de afbeeldingen vanaf een lokaal pad worden ingelezen. Let op, deze methode kan alleen gebruikt worden als je de mogelijkheid hebt om een backup van Odoo weer terug in te lezen, bijvoorbeeld in Odoo.sh.
Deze methode werkt ook (en is aan te bevelen) als je Odoo op een eigen server draait.